Behandelingen

One World Health Services biedt hulp bij psychische klachten.
We bieden hiervoor verschillende vormen van therapie aan, zoals:

• cognitieve gedragstherapie
• EMDR
• Transactionele Analyse

Ook wordt, in overleg met de cliënt, soms medicatie voorgeschreven. Naast individuele therapie vinden bij One World Health Services ook groepen plaats, zoals mindfulness training en groepstherapie. We kijken altijd samen met de cliënt wat het meest passend is.

Medicatie

Soms is aanvulling met medicijnen zinvol om je te helpen bij je klachten. Medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je beter aan je herstel kunt werken of beter met je situatie kunt omgaan. De medicijnen worden voorgeschreven door de psychiater van One World Health Services.
Medicijnen die worden voorgeschreven zijn bijvoorbeeld antidepressiva of rustgevende medicijnen.

Mindfulness en alternatieve geneeswijzen

Als je dat wilt kun je de behandeling aanvullen met mindfulness. Sommige mensen houden nog steeds klachten, ondanks optimaal reguliere behandelingen. Voor hen is het zinvol om ook te kijken naar professionele, effectieve alternatieve geneeswijzen. Van een aantal alternatieven is bekend dat ze effectief en veilig zijn, zoals mindfulness.

Intakegesprek

Iedere behandeling begint met een intakegesprek. Het doel van dit gesprek is om een duidelijk beeld te krijgen van je hulpvraag en persoonlijke achtergrond. Vervolgens wordt er in samenspraak een behandelplan opgesteld. Deze bestaat uit cognitieve gedragstherapie, EMDR, medicatie of een combinatie hiervan, eventueel aangevuld met mindfulness of een therapiegroep.
In de gesprekken hierna begint de daadwerkelijke behandeling. Je bespreekt je klachten en de behandelaar helpt je waar mogelijk gedachten of gedragspatronen te veranderen. Het aantal gesprekken hangt af van de aard en de ernst van de hulpvraag.

Contact

Als je psychische problemen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een intakegesprek, om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor behandeling van je klachten.