Cursus The Science of Happiness


We verlangen allemaal naar gelukkig zijn. Maar wat houdt dat precies in? En hoeveel invloed hebben we er zelf op? Is geluk maakbaar?

In deze cursus onderzoeken we wat ons leven betekenis geeft en wat ons gelukkig maakt. De twaalf wekelijkse lessen bieden een training in hoe we het potentieel van gelukkig-zijn in ons leven wakker kunnen maken en ontwikkelen.

Positieve psychologie
Deze training in positieve psychologie is gebaseerd op boeddhistische wijsheid in combinatie met recent wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit van Berkeley.

Door de beoefening van mindfulness en door het opwekken van gevoelens zoals dankbaarheid, verwondering en (zelf)compassie, kunnen we de chemie en neurologie van ons lichaam en daarmee onze stemming positief beïnvloeden. Bijzonder is dat deze wetenschappelijke bevindingen overeenkomen met de eeuwenoude methodes en wijsheid die via het boeddhisme naar het Westen gekomen zijn.

De cursus betaat uit 12 lessen van 2 uur. We maken gebruik van kleine stukjes video over onderzoek naar geluk en over boeddhistische wijsheid. Ook doen we mindfulness en compassie oefeningen. Je hoeft hier niet bekend mee te zijn om mee te kunnen doen.
De video’s zijn in het Engels, maar worden in het Nederlands besproken.
Je krijgt na iedere les via email materiaal opgestuurd om thuis mee te oefenen.

Deze cursus wordt gegeven door Eric Soyeux van www.berealmeditatie.nl, en Nynke Valk van www.dehelderespiegel.nl. Zij zijn beide senior trainers in mindfulness, meditatie en boeddhisme.
De training wordt gesponsord door One World Health Services.

Praktische info
Datum en tijd: 12 donderdagmiddagen van 13 tot 15 uur, startend op 15 februari 2018. Vervolgdata: 22 februari, 1, 8, 15 en 29 maart, 5, 12, 19 en 26 april en 17 en 24 mei.
Plaats: One World Health Academy, Troelstrakade 57a  in Den Haag
Kosten: € 185 in totaal, of € 90 bij een minimuminkomen. In termijnen betalen is ook mogelijk.
Voor vragen en aanmelding: 06 833 887 86 of info@owhs.nl