Meditatie en Stilte (weekendretraite)

“Met het verlaten van je huis
is de helft van je retraite al volbracht.”
– Tibetaans gezegde

Door in retraite te gaan geef je jezelf de ruimte om een paar dagen de dagelijkse beslommeringen en de drukte en complicaties van het dagelijks leven achter je te laten. Je hebt tijd voor jezelf in een inspirerende omgeving en hierdoor kan je meditatiebeoefening zich op een natuurlijke manier verdiepen.

We willen je tijdens dit weekend op een dieper niveau laten ervaren wat het betekent om je geest thuis te brengen en in contact te komen met de zijn-modus. Op deze manier eenvoudig in contact zijn met jezelf heeft een diep herstellend vermogen.

De dagen van het weekend worden gevuld met zit-meditatie, loopmeditatie en af en toe een inspirerende video om de sfeer van beoefening te verdiepen.

We brengen de ochtenden in stilte door. We zullen je ook vragen om gedurende de dag je mobiele telefoon niet te gebruiken.

De retraite wordt georganiseerd door One World Health Services. Het weekend wordt in het Nederlands gegeven door Astrid Heydeman en Eric Soyeux. Beide zijn ervaren meditatie en mindfulness trainers in de psychologische praktijk One World Health Services in Den Haag, zowel aan de daar werkzame psychologen als de cliënten.

De laatste retraite vond plaats op 26 november 2021. Zodra een volgende datum bekend is, zult u deze hier kunnen vinden.

De bijdrage is € 275,- en is inclusief thee/koffie, maaltijden en twee overnachtingen in de voormalige monnikenkamers. Bij een minimum inkomen is het mogelijk om korting te vragen. Graag je bijdrage van tevoren overmaken op rekening NL30TRIO 0197843026, t.n.v. One World Health GGZ o.v.v. je naam en ‘retraite Handel’.

Deze retraite is voor mensen die minimaal enige ervaring hebben met mindfulness of meditatie. 


Als je interesse hebt kun je je aanmelden via ericsoyeux@gmail.com of als je meer informatie wilt kun je even bellen met Eric Soyeux via nummer 06-49870018.