Mindfulness weekend

Meditatie en Stilte weekendretraite in het voormalige kapucijnen-klooster van Handel (Noord-Brabant)


‘Met het verlaten van je huis is de helft van je retraite al volbracht’

-Tibetaans gezegde-

Door in retraite te gaan geef je jezelf de ruimte om een paar dagen de dagelijkse beslommeringen en de drukte en complicaties van het dagelijks leven achter je te laten. Je hebt tijd voor jezelf in een inspirerende omgeving en hierdoor kan je meditatiebeoefening zich op een natuurlijke manier verdiepen.

We willen je tijdens dit weekend op een dieper niveau laten ervaren wat het betekent om je geest thuis te brengen en in contact te komen met de ‘zijn-modus’. Op deze manier eenvoudig in contact zijn met jezelf heeft een diep herstellend vermogen.

De dagen van het weekend worden gevuld met zit-meditatie, loopmeditatie en af en toe een inspirerende video om de sfeer van beoefening te verdiepen.

Via deze blog kan je een sfeerimpressie krijgen van een deelnemer van de stilte retraite die in november 2019 plaats heeft gevonden.

Praktische informatie

Data:      donderdag 30 juli t/m zondag 2 augustus 2020

Tijd:   donderdag inloop vanaf 18.00 uur, om 19.00 uur diner en 20.30 uur start programma. Einde zondag rond 15.00 uur.

Locatie:   De Weyst, Pater Petrusstraat 21, Handel

Bijdrage: € 295,- incl. thee/koffie, maaltijden en drie overnachtingen in de voormalige monnikenkamers.

De dag wordt georganiseerd en gesponsord door groepspraktijk One World Health Services.

Bij een minimuminkomen is het mogelijk om korting te vragen. Graag je bijdrage van tevoren overmaken op rekening NL30TRIO 0197843026 t.n.v. One World Health GGZ o.v.v. je naam en ‘retraite Handel’.

Voor wie:  Mensen die minimaal enige ervaring hebben met mindfulness of meditatie.

Voor cliënten bij One World Health Services is het goed om te weten dat deze activiteiten los staan van je behandeling en ook niet worden vergoed door de zorgverzekeraar. Niet iedereen is geschikt voor een stilte retraite. Bespreek dit daarom altijd met je behandelaar.

Aanmeldingericsoyeux@gmail.com of nynke@dehelderespiegel.nl

Meer info: Eric Soyeux 0649870018

Het weekend wordt gegeven door Nynke Valk, www.dehelderespiegel.nl, en Eric Soyeux, www.berealmeditatie.nl. Zij zijn beide ervaren mindfulness- en meditatietrainers. Ze geven wekelijks meditatietraining bij One World Health Services, zowel aan de hier werkzame psychologen als aan de cliënten.