G-training

G-training, of Gedragstherapeutische training, is een methodiek die zich richt op het veranderen van specifieke gedachten (de zogeheten G’s) en gedragingen om psychische problemen aan te pakken. Deze training is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en leert je om inzicht te krijgen in de samenhang tussen je gedachten, gevoelens en gedragingen. De ‘G’s’ staan voor Gebeurtenis, Gedachte, Gevoel, Gedrag en Gevolg. Door deze stappen te doorlopen, kun je leren hoe je op een constructieve manier met situaties omgaat.

Hoe het werkt

Tijdens G-training werk je samen met je therapeut om situaties te analyseren die je stress of problemen bezorgen. Je begint met het identificeren van de Gebeurtenis (wat er precies gebeurde). Vervolgens onderzoek je welke Gedachten je hierover hebt en hoe deze je Gevoelens beïnvloeden. Daarna kijk je naar je Gedrag in reactie op deze gevoelens en welk Gevolg dit gedrag heeft voor jou en je omgeving. Dit proces helpt je om negatieve gedachtenpatronen te herkennen en te veranderen, en om effectievere manieren van reageren te ontwikkelen.

 

G-training is effectief voor een breed scala aan psychische en emotionele problemen, zoals angst, depressie, stress en gedragsproblemen. Door inzicht te krijgen in hoe je gedachten je gevoelens en gedrag beïnvloeden, kun je leren om bewustere keuzes te maken en positiever te reageren op uitdagende situaties. De training geeft je praktische tools en technieken die je kunt toepassen in je dagelijks leven om je welzijn te verbeteren en veerkrachtiger te worden.

Scroll to Top