Behandelingen

One World Health Services biedt hulp bij psychische klachten. We bieden hiervoor verschillende vormen van therapie aan. Ook wordt, in overleg met de cliënt, soms medicatie voorgeschreven. Naast individuele therapie bieden we ook groepsbehandelingen en trainingen aan.


We kijken altijd samen met de cliënt wat het meest passend is en welke behandelvormen elkaar effectief kunnen aanvullen.

Intake

Ben je verwezen door je huisarts? We nemen contact met je op en vragen om een medicatieoverzicht van je apotheek. Ook als je geen medicijnen gebruikt, hebben we dit wettelijk nodig. Zodra we het medicijnoverzicht van je hebben ontvangen, nemen we weer contact op om een intakegesprek te plannen.

 

Iedere behandeling begint met een intakegesprek. Het doel van dit gesprek is om een duidelijk beeld te krijgen van je hulpvraag en persoonlijke achtergrond. Vervolgens wordt er in samenspraak een behandelplan opgesteld. 

 

In de gesprekken hierna begint de daadwerkelijke behandeling. Het aantal gesprekken ligt bij ons niet vast en hangt helemaal af van de aard en de ernst van de hulpvraag en het verloop van de therapie.

Medicatie

Soms zijn medicijnen zinvol om je te helpen tijdens je behandeling. Medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je beter aan je herstel kunt werken of beter met je situatie kunt omgaan. De medicijnen worden voorgeschreven en gemonitord door de psychiater of arts van One World Health Services.

Planning groepen

Elke donderdagmiddag is er mindfulness-based groepstherapie via Zoom.

6 mei – 8 juli: MBCT-groep op locatie op maandagochtend en maandagmiddag.

 

In september start een psychodrama-groep op donderdagmiddag.

In september start ook weer een MBCT-groep.

In december start een nieuwe Mindfulness-Based TA-groep.

Scroll to Top