Training Plannen en Organiseren

De Training Plannen en Organiseren is speciaal ontworpen voor mensen met AD(H)D die moeite hebben met executieve functies, zoals tijdbeheer, organisatie en taakuitvoering. Deze training helpt je om praktische technieken en strategieën te leren die je in staat stellen om effectiever te plannen, te organiseren en je dagelijkse taken te beheren. Door in groepsverband te werken, kun je van elkaar leren en steun vinden bij anderen die vergelijkbare uitdagingen ervaren.

Hoe het werkt

Tijdens de training werk je samen met therapeuten en andere groepsleden om specifieke vaardigheden te ontwikkelen die je helpen je executief functioneren te verbeteren. Je leert bijvoorbeeld hoe je realistische doelen kunt stellen, prioriteiten kunt stellen, taken kunt opsplitsen in beheersbare stappen, en effectieve tijdmanagementstrategieën kunt toepassen. Daarnaast krijg je hulpmiddelen en tips voor het organiseren van je omgeving en het bijhouden van afspraken en deadlines.

 

De Training Plannen en Organiseren biedt een gestructureerde aanpak waarbij je actief oefent met de aangeleerde technieken en strategieën. Door deel te nemen aan deze training kun je niet alleen je praktische vaardigheden verbeteren, maar ook je zelfvertrouwen vergroten en je stressniveau verlagen. De groepsdynamiek biedt een ondersteunende omgeving waarin je ervaringen kunt delen, van anderen kunt leren en elkaar kunt motiveren. Uiteindelijk helpt deze training je om beter om te gaan met de uitdagingen van AD(H)D, zodat je je dagelijkse taken effectiever kunt uitvoeren en een meer georganiseerd en gebalanceerd leven kunt leiden.

Scroll to Top