Over mij

Angelica Tapia Cuevas

Psycholoog

Hallo. Ik ben Angelica. Ik woon al meer dan tien jaar in Nederland. Ik kwam hier met een diploma in psychologie en jarenlange werkervaring. In Nederland heb ik mijn Master in Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam behaald, daarnaast heb ik gewerkt als gezinsbegeleider. Met mijn masterdiploma in handen ben ik begonnen mijn carrière als psycholoog, mijn passie, opnieuw op te bouwen. Sinds 2023 werk ik bij OWHS, waar ik met veel plezier samenwerk met mijn collega’s.

.

Mijn achtergrond ligt in de psychodynamische therapie, een benadering waarbij we ons richten op vroegere ervaringen, leerprocessen, persoonlijke belevingswereld en interne conflicten die een rol spelen bij het ontstaan van klachten en invloed hebben op interpersoonlijke relaties. Omdat professionele ontwikkeling een belangrijk onderdeel is van goede behandeling, volg ik momenteel een opleiding in Transference Focused Therapie, gericht op persoonlijkheidsproblematiek.

.

Het feit dat ik uit het buitenland kom, stelt me in staat om mijn levenservaring ook te benutten in de therapie voor cliënten met een buitenlandse achtergrond.

.

Wat kun je bereiken met therapie? Misschien vraag je je dat af. Samen zullen we een pad bewandelen waar je je gevoelens en gedachten veilig kunt uiten, zonder oordelen en met volledige aandacht voor jouw ervaringen en verhaal. Je zult ook meer over jezelf leren en situaties op een andere manier gaan bekijken, zodat je er beter mee kunt omgaan. Dit zal je zeker sterker maken. Hierbij wil ik je graag helpen.

Behandelmethodes
Psychodynamische therapie. Transference Focused Therapie. EMDR (voor trauma’s). Cultureelsensitieve benadering. Elementen van CGT.
Specialisatie
Ik behandel alle soorten psychische klachten waarmee OWHS-cliënten te maken hebben zoals angst, depressie, persoonlijkheidsproblematiek. Ik heb speciale affiniteit voor culturele diversiteit.
Talen
Nederlands, Spaans, Engels
Scroll to Top