Over mij

Esmée Schrikkema

Psycholoog

Ik ben Esmée Schrikkema en in 2013 ben ik afgestudeerd als psychologe aan de Universiteit Leiden. Mijn keuzevakken heb ik op het Italiaanse eiland Sardinië gevolgd. Ik ben in het werkveld begonnen als psychodiagnosticus, en heb daarna als gedragswetenschapper gewerkt met verstandelijk beperkte cliënten. Daaropvolgend heb ik jarenlang voor verschillende gemeenten gewerkt met cliënten met complexe psychiatrische problematiek. Sinds begin 2023 ben ik met veel plezier werkzaam bij OWHS. Wat mij zo aanspreekt aan deze praktijk is de fijne sfeer, de cliënten met verschillende culturele achtergronden en de multidisciplinaire aanpak met ruimte om out-of-the-box te denken, waardoor we als team onze cliënten echt een op hen persoonlijk afgestemde behandeling kunnen bieden.

.

Iedereen heeft zijn eigen verhaal en uitdagingen en ik vind het bijzonder om mensen daarbij te mogen helpen. Met een combinatie van doortastendheid en betrokkenheid help ik mensen graag om de regie over hun leven weer terug te pakken en actief te werken aan hun gevoel van geluk en gezond zelfvertrouwen. Ik vind het belangrijk samen met de cliënt te onderzoeken hoe hun gedachten, gevoel en gedrag samenhangen met de problemen die zij ervaren en hoe dit hun leven en zelfbeeld beïnvloedt. Het mooiste vind ik om samen tot goed toepasbare handvatten te komen, waardoor de cliënt meer grip krijgt en actief keuzes voor positieve verandering kan gaan maken.

Behandelmethodes
CGT, EMDR, Transactionele Analyse, elementen van ACT, NET, Imaginary Rescripting, Psychodrama en de ADHD-training.
Specialisatie
Ik behandel alle soorten psychische klachten waar OWHS-cliënten mee kampen. Ik heb een bijzondere affiniteit met trauma/PTSS en complexe PTSS.
Talen
Nederlands, Engels, Italiaans
Scroll to Top