Over mij

Yoeke Algera

GZ-agoog en sociotherapeut

Ik ben Yoeke Algera. Bij One World Health Services werk ik als Sociotherapeut en GGZ-Agoog. In 2015 ben ik afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool waar ik de opleiding SPH heb gedaan, met een specialisatie in de GGZ. Lange tijd heb ik gewerkt in een gezinshuis van Jeugdformaat, als pedagogisch medewerker en vervagend gezinshuisouder. Ook heb ik mij verdiept in de antroposofische zorg, tijdens mijn baan bij de zorginstelling Lievegoed.

.

 Vanaf eind 2020 werk ik bij OWHS, hier zie ik cliënten op een individuele basis, maar begeleid ik ook groepen. Groepstherapie geeft in mijn ervaring vaak een grote positieve bijdrage aan een therapieproces. Ik heb een grote affiniteit met de (groeps)therapievorm psychodrama en werk hier graag mee. Momenteel doe ik de Psychodrama-opleiding NVGP.

.

In mijn werk hecht ik belang in het aansluiten bij wat voor de cliënt zelf belangrijk is, door samen te kijken op welke vlakken hij/zij graag verandering teweeg zou brengen. Ik heb van nature een psychoanalytische nieuwsgierigheid en kijk graag waar verbanden te vinden zijn. Zo werk ik veel met G-schema’s, geef ik G-trainingen en gebruik ik elementen uit de Schematherapie om inzicht te krijgen in gedachten en gedragspatronen.

Behandelmethodes
CGT, G-schema, elementen uit Schematherapie, Psychodrama en Monodrama
Specialisatie
Ik behandel alle soorten klachten waar cliënten van OWHS mee kampen.
Talen
Nederlands, Engels
Scroll to Top